1. ONDERWERP

1.1 Het gebruik van de website https://www.topconstruct.be van het bedrijf TopConstruct is onderworpen aan de voorafgaande aanvaarding van deze voorwaarden, zoals hieronder uiteengezet.

1.2 Deze gebruiksvoorwaarden (hierna de ‘voorwaarden’) regelen het gebruik van de website https://www.topconstruct.be, de inhoud (zoals teksten, gegevens, informatie, software, afbeeldingen of foto’s) die door het bedrijf TopConstruct (Maisons Blavier en haar dochterondernemingen (hierna gezamenlijk aangeduid als ‘Maisons Blavier’) ter beschikking wordt gesteld op de website (gezamenlijk aangeduid als ‘materiaal’), evenals de diensten (‘diensten’) die door TopConstruct kunnen worden geleverd via deze website.

1.3 De website https://www.topconstruct.be, het materiaal en de diensten worden hierna aangeduid als de ‘website’ of de ‘site’ of als https://www.topconstruct.be.

  1. ALGEMEEN

2.1 TopConstruct (Maisons Blavier S.A) BTW nr. BE0454.187.058, met exploitatiezetel gevestigd te 7, Rue Campagne du Moulin, 4470 Saint-Georges-sur-Meuse, BELGIË (tel: +3243773387; e-mail: info@topconstruct.be) is de eigenaar van de Website.
2.2 De Website is strikt voorbehouden voor het exclusief persoonlijk en niet-commercieel gebruik van de gebruiker.
2.3 Het is ten strengste verboden de Website voor andere doeleinden te gebruiken, met name voor hergebruik op een andere website die niet toebehoort aan TopConstruct of in het algemeen binnen elke computeromgeving die niet toebehoort aan TopConstruct.
2.4 Bovendien is het, in het algemeen, ten strengste verboden om geheel of gedeeltelijk de Website te kopiëren, reproduceren, wijzigen, openbaar te tonen, openbaar uit te voeren of te verspreiden.
2.5 Elk ongeautoriseerd gebruik van de Website https://www.topconstruct.be is een schending van deze Voorwaarden en kan een schending vormen van auteursrechten en handelsmerken, evenals andere wetten, zoals octrooiwetgeving.
2.6 TopConstruct wijst de gebruiker erop dat schending van de wetgeving inzake intellectueel eigendom (auteursrecht, merken, octrooien…) niet alleen een civiele onrechtmatige daad vormt, waardoor de dader verplicht kan worden om de schade te vergoeden die aan TopConstruct is toegebracht, maar ook, in de meeste lidstaten van de OESO, een strafbaar feit is dat strafrechtelijk wordt vervolgd.
2.7 Het beleid van TopConstruct is om strafrechtelijke klachten in te dienen tegen degenen die inbreuk maken op haar intellectuele eigendom.

  1. VERTROUWELIJKE INFORMATIE

3.1 “Vertrouwelijke informatie” verwijst naar de informatie of documenten die zijn ingevoerd via de Website.
3.2 Vertrouwelijke informatie omvat echter niet, of zal niet langer omvatten, naar gelang van het geval, de informatie of documenten die (i) algemeen bekend waren bij het publiek op de datum van bekendmaking; (ii) algemeen bekend worden bij het publiek na de datum van bekendmaking, anders dan als gevolg van een handeling of nalatigheid van de ontvangende partij van de informatie of documenten; (iii) wettelijk bekend waren bij de ontvangende partij van de informatie of documenten vóór hun verzending door de openbaarmakende partij van de informatie of documenten; (iv) wettig zijn ontvangen door een van de partijen van een derde partij zonder dat deze derde partij haar vertrouwelijkheidsverplichtingen heeft geschonden; of (v) onafhankelijk zijn ontwikkeld door de ontvangende partij van de informatie of documenten.

  1. BEPERKINGEN OP ONTHULLING EN GEBRUIK

4.1 De ontvangende partij van de Vertrouwelijke Informatie is niet gemachtigd om (i) de Vertrouwelijke Informatie aan een derde bekend te maken, tenzij deze bekendmaking schriftelijk is toegestaan; (ii) op enigerlei wijze de Vertrouwelijke Informatie te gebruiken, behalve wanneer deze gebruikt wordt in overeenstemming met deze Gebruiksvoorwaarden; of (iii) de Vertrouwelijke Informatie beschikbaar te stellen aan haar dochterondernemingen of enige gelieerde onderneming of deel uitmakend van haar groep volgens de Belgische wetgeving, haar werknemers, haar agenten, haar consultants of haar leveranciers, met uitzondering van degenen die een geheimhoudingsovereenkomst hebben ondertekend met bepalingen die vergelijkbaar zijn met die in deze Gebruiksvoorwaarden en die deze Vertrouwelijke Informatie moeten kennen in het kader van deze Gebruiksvoorwaarden (de “Geautoriseerde Ontvangers”).
4.2 Elke partij is verantwoordelijk jegens de andere partij voor enige schending door een van haar Geautoriseerde Ontvangers van de verplichtingen vervat in deze Gebruiksvoorwaarden. De partij die de informatie ontvangt, zal voor de bescherming van de Vertrouwelijke Informatie die door de andere partij wordt verstrekt, een gelijkwaardig of vergelijkbaar niveau van zorg gebruiken als dat wat wordt gebruikt om haar eigen informatie te beschermen, waarbij wordt begrepen dat de partij die de informatie ontvangt op zijn minst redelijke zorgvuldigheid moet betrachten.
4.3 Niettegenstaande enige bepaling in deze Gebruiksvoorwaarden, zullen de beperkingen op bekendmaking en gebruik zoals vervat in deze Gebruiksvoorwaarden de ontvangende partij van de informatie niet verhinderen of beperken (a) om zelfstandig, direct of indirect, concurrerende producten en diensten te ontwerpen, ontwikkelen, verwerven, vermarkten, leveren of op enige andere manier te verwerken; of (b) om personeel aan te stellen voor welke taak dan ook.
4.4 De ontvangende partij van de informatie kan de Vertrouwelijke Informatie openbaar maken op grond van een geldige gerechtelijke of overheidsbeslissing, op voorwaarde dat zij de partij die de informatie heeft verstrekt voorafgaand aan de openbaarmaking van de informatie op de hoogte stelt en redelijkerwijs met deze partij samenwerkt zodat deze partij de mogelijkheid heeft om vertrouwelijke behandeling of andere vormen van bescherming te vragen.

  1. VOORBEELDEN VAN UITDRUKKELIJK UITGESLOTEN GEBRUIK

5.1 De gebruiker verbindt zich ertoe om de website https://www.topconstruct.be (inclusief de Materialen en eventuele Diensten verkregen via de website https://www.topconstruct.be) niet te gebruiken:
5.1.1 Op een manier die in strijd is met enige wettelijke of regelgevende bepaling, inclusief internationale verdragen. OF
5.1.2 Op een manier die het normale functioneren van de website https://www.topconstruct.be, de servers of de netwerken die verbonden zijn met de website, zou verstoren. OF
5.1.3 Om te monitoren, te stalken, schade toe te brengen aan een derde partij of de rechten van een derde partij te schenden. OF
5.1.4 Om zijn identiteit te verbergen of zich voor te doen als een andere persoon.
5.2 Het gebruik van data mining tools, robots of andere methoden voor het extraheren of verzamelen van gegevens op de website https://www.topconstruct.be is ook uitdrukkelijk verboden, evenals elke vorm van computervredebreuk, zoals wachtwoorddiefstal, het wijzigen van inhoud of ongeautoriseerde toegang tot computersystemen die de website hosten.

  1. PERSOONLIJKE GEGEVENS

6.1 De aandacht van de gebruiker wordt gevestigd op het feit dat als hij de website gebruikt en/of contact opneemt met TopConstruct via de website om producten of diensten te verkrijgen, TopConstruct mogelijk persoonlijke informatie over hem verzamelt.
Het gebruik door TopConstruct van de persoonlijke gegevens van gebruikers van de website wordt beheerst door het privacybeleid van TopConstruct, dat een integraal onderdeel vormt van deze Gebruiksvoorwaarden.

  1. BEËINDIGING

7.1 Onder voorbehoud van het artikel ‘VRIJWARING EN BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID’ hieronder behoudt TopConstruct zich het recht voor om de toegang tot de gehele of een deel van de Website te beëindigen, onderbreken of wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving, op elk moment en zonder verplicht te zijn om een reden te geven.
7.2 De gebruiker kan ook op elk moment stoppen met het gebruik van de website https://www.topconstruct.be.
7.3 In geval van niet-naleving van een van deze voorwaarden behoudt TopConstruct zich het recht voor om de gebruiker te gelasten alle eerder gedownloade of afgedrukte Materialen, evenals hun kopieën, onmiddellijk te vernietigen.

  1. AFWIJZING EN BEPERKING VAN AANSPRANKELIJKHEID

8.1 De website https://www.topconstruct.be wordt gratis aangeboden, in zijn huidige staat en met eventuele gebreken. Je erkent volledig op de hoogte te zijn van deze situatie en verklaart deze volledig te accepteren.
8.2 Als gebruiker die gratis van de website wil profiteren, erken je bijgevolg dat je alle risico’s draagt die gepaard gaan met het gebruik van de website.
8.3 https://www.topconstruct.be wijst met name alle garanties met betrekking tot de website af, hetzij deze garantie uitdrukkelijk of impliciet is.
8.4 TopConstruct garandeert met name niet dat de website aan de verwachtingen van de gebruiker zal voldoen (die vrij is om zich tot elke andere vergelijkbare website te wenden), noch dat deze beschikbaar, up-to-date, veilig en vrij van gebreken zal zijn, of dat de Materialen geen inbreuk zullen maken op de rechten van derden.
8.5 TopConstruct garandeert ook niet dat een eventueel gebrek noodzakelijkerwijs zal worden verholpen en biedt evenmin garantie met betrekking tot de resultaten die worden behaald door het gebruik van de website. TopConstruct wijst ook alle verantwoordelijkheid af voor de betrouwbaarheid van de Materialen op de website.
8.6 Bovendien, zelfs als de aansprakelijkheid van TopConstruct zou kunnen worden vastgesteld ondanks de volledige afwijzing van aansprakelijkheid zoals vermeld in de voorgaande alinea en de bewuste aanvaarding ervan door de gebruiker, zal de volgende aansprakelijkheidsbeperking van toepassing zijn.
8.7 TopConstruct kan in geen geval aansprakelijk worden gesteld voor indirecte schade als gevolg van een gebrek of enige fout met betrekking tot de websites.
8.8 Bovendien is de aansprakelijkheid van TopConstruct, ongeacht de reden en de aard van de schade, uitdrukkelijk in elk geval beperkt tot een vast bedrag van 20 euro.
8.9 De op de website getoonde prijzen, prijsklassen, plannen en foto’s zijn louter indicatief.

  1. BEWIJZIGING EN/OF ONDERBREKING VAN HTTPS://WWW.TOPCONSTRUCT.BE

TopConstruct behoudt zich het recht voor om op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving de website https://www.topconstruct.be te wijzigen, te onderbreken of te verwijderen.

  1. INFORMATIE VERZONDEN DOOR GEBRUIKERS

10.1 Op bepaalde pagina’s van de website https://www.topconstruct.be (bijv. de discussieforum pagina’s) heeft de gebruiker de mogelijkheid om opmerkingen, informatie, gegevens, tekst, software, muziek, foto’s, afbeeldingen, video’s en andere materialen in te dienen (hierna ‘Gebruikersingediende informatie’ of ‘Informatie’).

10.2 Wanneer de gebruiker informatie indient, verleent hij TopConstruct een onherroepelijke, eeuwigdurende, overdraagbare, niet-exclusieve en wereldwijde licentie:
10.2.1 Om al dan niet aangepaste, openbaar verspreide, gereproduceerde, gewijzigde, aangepaste, gepubliceerde, vertaalde, publiekelijk uitgevoerde en publiekelijk weergegeven delen van de ingediende informatie (en latere wijzigingen) te gebruiken onder elk bestaand of later ontwikkeld formaat en middel, en
10.2.2 Om de ingediende informatie op elke manier en voor elk doel te gebruiken (inclusief maar niet beperkt tot commerciële doeleinden) die TopConstruct passend acht naar eigen goeddunken (inclusief maar niet beperkt tot het integreren van geheel of gedeeltelijk van de informatie en zijn wijzigingen in elke technologie, product of dienst).
10.3 De vergoeding voor deze licentie bestaat, voor elk gebruik, uit het recht op gratis gebruik van de website dat TopConstruct aan de gebruiker verleent. TopConstruct behoudt zich het recht voor om de informatie te gebruiken voor advertentie- en promotiedoeleinden. TopConstruct kan, maar is niet verplicht, de ingediende informatie voorafgaand aan de indiening beoordelen of de pagina’s van de website https://www.topconstruct.be waarop deze informatie kan worden ingediend, monitoren.
10.4 De gebruiker is als enige verantwoordelijk voor de verstrekte informatie. TopConstruct is niet verplicht om de ingediende informatie op de website https://www.topconstruct.be te hosten, weer te geven of te verspreiden. TopConstruct kan deze informatie op elk moment om welke reden dan ook verwijderen of weigeren. TopConstruct kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig verlies, diefstal of schade van welke aard dan ook die derden wordt toegebracht door de informatie die door de gebruiker is verstrekt.
10.5 De gebruiker erkent en aanvaardt dat de ingediende informatie als niet-vertrouwelijk en vrij toegankelijk zal worden beschouwd en dat TopConstruct vrij is om deze informatie aan derden bekend te maken in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming.
10.6 Wanneer de gebruiker informatie indient, verklaart en garandeert hij dat:
10.6.1 Hij 18 jaar of ouder is of ten minste 13 jaar oud is en in het laatste geval toestemming heeft van zijn ouders om de website te gebruiken.
10.6.2 Hij alle rechten op de informatie heeft (inclusief de rechten op audio-, video- en digitale opnamen) en deze overeenkomstig de vorige alinea kan overdragen; de gebruiker doet ook vrijwillig afstand van alle eventuele morele rechten die verband houden met de verstrekte informatie.
10.6.3 De informatie niet naar zijn weten vals, onjuist of misleidend is.
10.6.4 De informatie geen wetten schendt (inclusief wetten met betrekking tot consumentenbescherming, oneerlijke concurrentie of misleidende reclame) of, in het algemeen, geen rechten van derden schendt.
10.6.5 De informatie niet lasterlijk is, niet aanzet tot haat, niet racistisch is en geen inbreuk maakt op een etniciteit of religie of gebaseerd is op andere ongerechtvaardigde vooroordelen; hij garandeert ook dat de informatie niet beledigend is, niet inbreuk maakt op de privacy van anderen en geen dreiging of onrechtmatige intimidatie vormt jegens enige persoon; hij garandeert tenslotte dat de informatie noch pornografisch noch obsceen zal zijn.
10.6.6 Hij geen vergoeding of erkenning zal eisen voor de verstrekte informatie, behalve het recht om de websites gratis te gebruiken en in overeenstemming met deze voorwaarden.
10.6.7 De informatie geen virussen, wormen, spyware, adware of enig ander potentieel gevaarlijk programma of bestand bevat of, in het algemeen, geen enkele inhoud bevat die onwettig of potentieel schadelijk is voor anderen.

  1. LINKS NAAR WEBSITES VAN DERDEN EN HET MAKEN VAN LINKS NAAR WEBSITES

11.1 De links op de website https://www.topconstruct.be die leiden naar externe websites worden uitsluitend ter informatie aangeboden en zonder enige garantie. TopConstruct is niet verplicht om de inhoud van externe websites te controleren en is hier niet verantwoordelijk voor. Toegang tot externe websites valt onder de volledige en enige verantwoordelijkheid van de gebruiker.
11.2 De gebruiker heeft de mogelijkheid om links naar deze website te maken, mits algemeen, in overeenstemming met deze voorwaarden en, in het bijzonder, met de onderstaande voorwaarden:
11.2.1 De gebruiker mag een link naar een willekeurig materiaal (inclusief de logo’s van TopConstruct) plaatsen, maar heeft niet het recht om deze te reproduceren.
11.2.2 De gebruiker mag derden niet misleiden over de aard van zijn relatie met TopConstruct.
11.2.3 De gebruiker mag niet impliceren dat TopConstruct zijn acties of de goederen of diensten die hij eventueel aan anderen ter beschikking stelt, goedkeurt.
11.2.4 De gebruiker mag geen onjuiste of misleidende informatie verstrekken over TopConstruct, zijn producten of diensten.
11.2.5 De gebruiker mag geen ongepaste, beledigende of niet geschikte inhoud voor alle leeftijden integreren.

  1. GARANTIE VOOR BETROKKENHEID VAN DE GEBRUIKER

12.1 De gebruiker stemt ermee in om partij te kiezen voor en TopConstruct te vrijwaren van alle schade (inclusief advocatenkosten) voor elke daad waarvoor TopConstruct persoonlijk aansprakelijk zou zijn en die voortvloeit uit een schending van deze Voorwaarden door de gebruiker.

  1. ALGEMEEN

13.1 Deze voorwaarden vormen de volledige, exclusieve en definitieve tekst van de overeenkomst tussen TopConstruct en de gebruiker met betrekking tot het gebruik van de website https://www.topconstruct.be. Geen enkele vermeende eerdere overeenkomst kan worden tegengeworpen aan TopConstruct.
13.2 Deze voorwaarden, evenals, in het algemeen, de betrekkingen tussen TopConstruct en de gebruiker, worden uitsluitend beheerst door het Belgische recht, en elk geschil daaromtrent is onderworpen aan de exclusieve jurisdictie van de Belgische rechtbanken, waarbij die van Brussel bijzonder bevoegd zijn.
13.3 Het feit dat TopConstruct een recht niet uitoefent of een bepaling van deze voorwaarden niet toepast, kan nooit worden opgevat als afstand van dat recht of die bepaling.
13.4 Indien een bepaling van deze voorwaarden door een bevoegde rechtbank ongeldig wordt verklaard, komen de partijen uitdrukkelijk overeen dat deze bepaling wordt vervangen door de geldige clausule die zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke bepaling ligt. De nietigverklaring van een of meer bepalingen van deze voorwaarden doet geen afbreuk aan de geldigheid van de andere bepalingen, die van kracht blijven.
13.5 De titels van de artikelen in deze voorwaarden zijn louter bedoeld om het lezen te vergemakkelijken en hebben geen juridische waarde.
13.6 Deze voorwaarden, evenals de rechten en vergunningen die hierin zijn verleend, kunnen niet door de gebruiker worden overgedragen en zijn strikt persoonlijk voor hem.
13.7 TopConstruct kan deze voorwaarden naar eigen goeddunken wijzigen. TopConstruct zal echter een bericht over de wijzigingen op de website plaatsen. Als de gebruiker het niet eens is met deze wijzigingen, kan hij stoppen met het gebruik van de website https://www.topconstruct.be. Als hij daarentegen doorgaat met het gebruik van de website https://www.topconstruct.be na de hierboven genoemde kennisgeving, wordt hij geacht deze wijzigingen te accepteren.